Strategie de marketing

Se știe că cel mai de curând, lansat, produs al celor de la Apple, IPhone 4, are foarte multe defecte de fabricație și proiectare, și totuși suficient succes în cât sa fie cumpărat ca pâinea caldă…

Am dat astăzi de o știre cu titlul „Samsung lovește imaginea Apple”, o lovitură de marketing, una destul de interesantă, zic eu.

Cum oamenii se tot plângeau de defectele telefonului proaspăt achiziționat, cei de la Samsung s-au gândit să promoveze proasta calitate a produsului concurentei. Cum au făcut asta? Destul de simplu, au intrat pe twitter și au selectat dintre oamenii care și-au postat nemulțumirile legate de telefon, și i-au contactat pentru a le trimite, gratuit, un telefon Samsung. Mie mi-se pare o mișcare strategică destul de isteață… voi ce spuneți?

Anunțuri

4 thoughts on “Strategie de marketing

 1. Este o intreaga propaganda a Samsung in care fac subtil comparatie intre telefoanele lor si iPhone4. De la sloganuri care exprima indirect ca telefoanele lor nu au probleme de semnal pana la miscari strategice cum ziceai tu mai sus.

  Adevarul este ca o companie de statura Apple nu avea voie sa faca o greseala atat de mare cu un nou produs lansat.

  Oricum chiar aseara treceam pe langa un billboard imens postat pe un bloc in care era un telefon Samsung si ghici ce, interfata sistemului de operare era izbitor de asemanatoare cu iOS4, cu toate ca telefonul era bazat pe Android, iar Android are o interfata total diferita de iOS4.

  Chestia asta mi se pare de prost gust, in sensul ca hai sa criticam iPhone dar in acelasi timp sa „imprumutam” cateva chestii de la ei.

 2. Alta parere:
  Batalia in acest moment se duce intre IP4, HTC Desire, Samsung i9000 Galaxy S. Restul ca Dell cu modelul lui si altii nu se apropie de nivelul celor 3.
  Strategia de marketing a celor de la Samsung este perfect legala si functioneaza destul de bine. Telefonul l-am testat: foarte apropiat de IP4. Ceea ce nu este foarte bine precizat de media in domeniu este urmatorul fapt foarte important: numai o parte dintre IP4 au avut probleme de semnal, nu toate.Problema se rezolva foarte usor cu o carcasa de protectie eleganta sau chiar si solutii mult mai simple la indemana oricui.
  Revenind la strategii de marketing desi nu sunt fan Apple, am testat timp de cateva zile IP4 de asemnea in diferite situatii, precum si Samsung si HTC desire. Ultimele doua au un feeeling apropiat de IP4, dar niciodata aceelasi. Incercarile sunt bune, dar cu siguranta nu au atins nivelul Mac. Si atunci ma intreb oare care strategie de piata a fost totusi mai buna?

  ps: va recomand functia SWIPE de la samsung.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s