Când zâmbești întreaga lume zâmbește cu tine

De ceva vreme tot citesc dintr-o carte grosă împrumutată de la CROS. O carte despre rețele sociale (cele din viața reală), în care scrie despre cum și de ce interacționează oamenii, despre impactul și influența emoțiilor prietenilor.

Când zâmbești întreaga lume zâmbește cu tine

O întâmplare interesantă prezentată carte, vorbește despre un grup de elevi din Africa care au intrat într-o epidemie de râs, ce afectat 217 persoane, a durat cateva luni și a dus la închiderea unei școli. Criza de râs se transmitea de la persoană la persoană şi dura de la câteva minute la câteva ore.

Emoțiile sunt mult mai contagioase decât am putea crede. Un studiu statistic arată că un prieten aflat la o distanță mai mică de un kilometru și jumătate (distanța mică însemnând și faptul că interacționăm des cu el), care trăiește o stare de euforie ne influențează și pe noi cu aproximativ zece procente să trăim aceeași stare.

Te asemeni cu prietenii tăi

Una din proprietățile care definesc rețeaua noastră socială este structura acesteia. În ultimul timp nu mai contează așa mult spațiul geografic. Dacă am merge din vecin în vecin, din oraș în oraș am întâlni cunoscuți, prieteni de-ai prietenilor, colegilor, rudelor și chiar rude mai îndepărtate am vedea dacă oricare din prietenii este un bun amic, iar dacă nu ne-am îndrepta către prietenii acestuia ajungând tot mai departe în rețea.

Cartea se numește Connected și este scrisă de Nicholas Christakis și James Fowler. O consider o carte foarte bună ce are un conținut bogat în informație științifică dar și explicațiile necesare cât să o facă ușor de înțeles pentru oricine, o carte fascinantă. Vă recomand să o citiți.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s