Google e în plus

În ultimul an am testat tot felul de aplicații noi, multe dintre ele start-up-uri de pe TechCrunch. Am observat că foarte multe includ funcții de socializare, ca adăugarea de prieteni, urmăritori sau urmăriți care să vadă ce faci tu în respectiva aplicație și al căror comportament să îl vezi și tu, sau cu care să interacționezi în orice fel posibil.

Personal, cred că orice produs sau fenomen care atrage consumatori are un succes ce urmează curba lui Gauss. Cred că și socializarea asta online a cam ajuns la apogeu, și de acum încolo lumea începe să se cam sature de ea, iar în unele rețele de socializare cei mai activi sunt cei noi(cei mici în cazul Facebook).

Tocmai acum încearcă și Google să lanseze o rețea socială. Ce lansează ei pare ceva drăguț, însă oamenii au deja un produs care le satură nevoia de socializare. Personal lăudatele cercuri nu mi se par așa fantastice având un sistem mai complicat de funcționare. De exemplu dacă eu adaug un prieten în cercul prieteni și distribui ceva pe acest cerc el nu va vedea nimic decât la secțiunea „incoming”, dacă nu sunt în cercurile lui(valabil și invers). Într-adevăr aduce și lucruri bune, dar partea cu prietenii o consider o secțiune critică.

Momentan cei de la Facebook nu se simt prea bine, și se pare că Google este „în plus” într-un domeniu în care piața este una de monopol.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s