Cum trecem peste o despărțire?

Nouă, oamenilor(și nu numai nouă) ne place să socializăm, să cunoaștem oameni noi, să ne apropiem de unii dintre ei și să îi ținem aproape. Uneori însă oamenii vor să schimbe lucrurile, să facă altceva, să se apropie de alți oameni… și uite așa ajungi să te trezești într-o dimineața și să te duci la iubita ta, să-i spui cum lucrurile nu mai merg, și cum nu mai crezi deloc în relația cu ea. Se presupune că dacă faci tu asta ești pregătit și îți dorești schimbarea. E mai greu pentru persoana pentru care schimbarea vine fără să și-o dorească.

Vorbeam zilele trecute cu un prieten despre ce faci atunci când ești părăsit și treci printr-o perioada mai grea. Cu toții avem astfel de perioade și căutăm metode să trecem peste ele. Dacă ați văzut filmul The social network, vă amintiți cum Mark s-a apucat de „treabă” ca să-și ia gândul de la fosta prietenă. Cam așa e și în realitate, nu doar în filme. Trebuie să schimbăm ceva, să ne găsim o nouă pasiune, sau să înviem una veche care să ne țină mintea ocupată, și să nu ne adâncim în gânduri și amintiri care nu ne dau o stare tocmai bună.

Partea interesantă e că unii oameni după ce trec prin astfel de momente, ajung să facă lucruri foarte interesante, pe care nu își imaginau că le vor face vreodată. Și uite așa, prinși în tot felul de pasiuni ajung să treacă peste moment mai repede decât se așteaptă :).

Anunțuri

One thought on “Cum trecem peste o despărțire?

  1. Da, e destul de ok ce ai zis tu pe aici dar am ceva de specificat:

    1. Nouă, oamenilor(și nu numai nouă) ne place să socializăm, să cunoaștem oameni noi, să ne apropiem de unii dintre ei și să îi ținem aproape.– cine a zis ca nu putem face lucruri noi, interesante si care sa ne ajute sa „crestem”si cand avem oamenii dragi noua alaturi!? schimbarile sunt bune si cand aveam langa noi persoana draga si chiar aduc in relatie un plus de savoare sau o noua incercare care va dovedi taria relatiei. Si oricum sa tii pe cineva drag aproape nu inseamna sa ai o relatie fuzionala cu acea persoana, inseamna ca tu si acea persoana sa formati un asa zis ” noi” dar sa nu uitati de individualitatile voastre, acel „tu”si acel „eu”.

    2. Desi e bine dupa o despartire sa incerci sa faci lucruri noi, si sa nu simti ca nu ai un rost pe lumea asta, dar pacat ca ai ajuns sa crezi ca relatia cu o persoana e singura ta implinire, si nu e bine sa fugi de ceea ce ti se intampla. Poate ar trebui sa te gandesti si sa inveti ceva din cele traite, sa te analizezi si sa stai cu tine nu sa te distragi cu diferite activitati pe care nu ai avut curiozitatea sa le experimentezi si in timpul unei relatii. E bine sa inveti lucruri noi si sa te dezvolti ca om dar nu sa consideri asta o fuga de o realitate, o fuga de tine in ipostaza de iubit sau iubita al cuiva.

    3. Cand o sa ai o relatie, nu renunta sa cauti lucruri noi, si nici nu considera ca lucrurile noi si activitatile pot tine locul unei relatii

    Ei, oricum felicitari pentru ca ai gasit o solutie si in acest domeniu atat de controversat pentru adolescenta si postadolescenta noastra:P

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s