Piața online

În multe din zile primul lucru pe care îl fac după ce aprind calculatorul este să deschid Google Reader să citesc știrile și blogurile preferate. Majoritatea sunt din domeniul IT, și publică zi de zi tot felul de articole despre online, sau companii ce activează în online. Așa aflu lucruri noi, și ce mai apare… și îmi place. 😀

Nu sunt doar simple siteuri…

Unele din lucrurile astea sunt chiar cele care peste un timp ne vor schimba puțin comportamentul. Așa se face că într-o zi avem cont pe un site de socializare pe care mai erau decât 3000 de romani(dintre care cunoșteam doar una sau două persoane). Acum aceasta rețea are aproape 4 milioane de utilizatori romani. Este vorba despre Facebook. 🙂

De ce îmi place?

Unul din motivele pentru care îmi place piața online este, dinamicitatea ei. Aici un lider nu rezistă mai mult de câțiva ani, și nu mă refer la o nișă anume. De exemplu dacă acum 5 ani Google era siteul pe care vizitatorii stăteau cel mai mult, la momentul actual a fost întrecut de Facebook. Tradiționalul mail și siteurile de știri sunt acum înlocuite de o unealtă numită Twitter, în care veștile se răspândesc de la persoană la persoană cu o viteză uimitoare.

E ca un meci la care te uiți și faci pronosticuri pentru cine va câștiga.

Momentul actual

În prezent totul pare un fenomen de trend,  și cam tot ce apare dacă nu e exclusiv pentru socializare, cel puțin încearcă să integreze interacțiunea socială. Conform piramidei lui Maslow această nevoie, socializarea, se regăsește la al treilea nivel al nevoilor umane. O nevoie exploată din greu de multe din afacerile din zilele noastre.

Piramida lui Maslow


Ce urmează? (Sau ce cred eu că urmează…)

Având în vedere că aici lucrurile se mișcă repede, și nu trebuie să așteptăm o eternitate până să apară schimbări, putem face câteva estimări și putem să vedem ce se întâmplă(dacă estimam corect sau nu). Desigur că la un moment dat, altă nevoie va fi cea exploatată de afacerile din zona asta, după ce oamenii își vor satisface pofta excesivă de socializare.

Astea sunt câteva mici detalii care fac această piață una interesantă.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s