Jungla economică

Analizând de multe ori comportamentul oamenilor din punct de vedere economic, am reușit să conturez câteva personaje pe care le voi descrie în următoarele rânduri. Sper să vă placă 😀

Fripturiștii 1

În această categorie se încadrează acei oameni care vor să scoată bani din orice, nu iartă nimic și nu uită niciodată să întrebe de profit. Cumpără de la prieteni, testează și vând mai departe. Le place să schimbe des tot felul de produse, dar mai ales accesorii de îmbrăcăminte și telefoane.

Cardiacii

Cardiacii sunt acei oameni care preferă să tină banii la saltea, sau la banca(tot cam pe acolo.. :P), pentru ei orice cheltuială presupune un risc, de asta nu fac cumpărături prea des, și de multe ori sunt foarte cumpătați. Deși de multe ori își doresc ceva și au bani să cumpere, totuși nu cumpără dintr-un sentiment de nesiguranță.

Sălbaticii

Aceste personaje sunt oarecum opusul cardiacilor, cumpără de multe ori lucruri de care nu prea au nevoie. Acționează după un anumit impuls(toane), în unele momente ar fi dispuși să investească în ceva, chiar dacă nu cred prea mult în investiția lor. La fel ca și fripturiștii le plac schimbările de accesorii. Cumpără des și rareori sunt interesați de branduri.

Culturiștii

Cumpără de multe ori lucruri scumpe sunt pasionați de branduri. Deseori știu și povești despre aceste branduri, iar când le spun tind să exagereze în favoarea lor. Nu sunt modești deloc, se simt importanți ca și consumatori ai anumitor branduri. Uneori nu știu altceva despre ele decât prețul produselor. Deși cheltuiesc bani mulți pe diverse lucruri nu cumpără așa des ca sălbaticii.

Vânătorii de reduceri

Cumpără îmbrăcăminte doar în sezonul de reduceri. În supermarketuri cumpără des produse de care nu au mare nevoie, dar care au reduceri mari. Nu le place să investească. Nu prea sunt interesați de branduri.

DISCLAIMER

Dacă te-ai regăsit într-unul din personajele de mai sus și te-ai simțit ofensat, este vina ta că te-ai căutat ;).

1. Denumire preluata de aici: http://www.radugeorgescu.ro/2009/07/27/fripturistii/
 

The Pursuit of Happynessdfds

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s