Superfreakonomics

Îmi doream de mult să citesc cartea asta, chiar după ce am citit-o pe prima(Freakonomics)  și uite că acum s-a întâmplat :).

Superfreakonomics este o carte plină explicații despre diverse fenomene economico-sociale care aparent nu au legătură unele cu altele. Chiar și în conținutul  unei astfel de explicații apar elemente ce par să nu aibă legătură, însă pană la sfârșit autorii „conectează punctele”, astfel încât cititorul să înțeleagă influența fiecărui element în cadrul fenomenului în ansamblu.

Cartea începe cu un studiu interesant care arată că ai mai multe șanse să mori dacă mergi beat pe jos, decât dacă conduci beat, iar pe parcursul cărții aflăm de ce un terorist are nevoie de o asigurare de viața, care este asemănarea între agenții imobiliari,  prostituate și costumele de Moș Crăciun, care sunt motivele pentru care nu trebuie să ne facem așa multe griji în privința încălzirii globale(asta nu înseamnă să poluăm) și cum putem să răcim planeta ieftin.

Unul din capitole este dedicat soluțiilor ieftine și simple la marile probleme ale omenirii, iar una dintre acestea este chiar centura de siguranță auto care s-a dovedit cea mai eficientă soluție pentru creșterea siguranței rutiere.

Cartea se termină cu prezentarea rezultatelor unui experiment interesant: ce ar face o comunitate de maimuțe dacă ar avea o monedă, cu care să cumpere hrană?

Închei prin a vă recomanda această carte dacă sunteți un fan al freakonomiei sau dacă vă place să descoperiți legături ciudate.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s